Travel a lut

in Zuid-Afrika

3 november – 16 november 2019

Maaike Lut

Joehoe! Ik ben Maaike, ook wel bekend als Travel a Lut, en ik ben een jonge onderneemster in de reisbranche. Ik heb slechts één doel: mijn leven zo inrichten dat ik alles kan doen wat ik leuk vind. Van schrijven tot fotografie en van social media tot het bedenken van creatieve concepten. En natuurlijk probeer ik daarbij zoveel mogelijk te reizen, iets waar ik geen genoeg van kan krijgen.
Ik heb dan ook zoveel zin om samen met jou Zuid-Afrika te ontdekken. Hiken, mountainbiken en op safari. Slapen bij de locals, crossen door de bergen en de oversteek maken naar een ander land. En ondertussen geef ik workshops, waarbij je zelf kiest of je die bijwoont. Zin om op reis te gaan en tegelijkertijd meer te leren over social media, smartphone-fotografie, het starten van een eigen reiswebsite en het verkrijgen van meer volgers en engagement?
Meld je dan aan en ga met me mee! #samenopavontuur

Programma

Het ruige Lesotho!  

Dag 1: We komen aan in de gastvrije stad Port Elizabeth. Bij aankomst wordt je opgevangen en naar je accommodatie gebracht. In de middag maken we een mooie wandeltocht om het historische stadscentrum verkennen. De avond is helemaal voor jou om te ontspannen of om de stad ’s nachts te ervaren.

Dag 2: Na het ontbijt maken we ons rustig op voor het eerste avontuur. Na een aantal uurtjes rijden komen we aan in Bulungula. Het hart van de ruige “Wild Coast”. Dit kleine paradijsje is gelegen op een heuvel, met uitzicht op de Indische Oceaan. De rit hier naar toe zal ongeveer 5 uur duren. Nadat we zijn aangekomen, mag je zelf even op onderzoek uit en genieten van de mooie stranden.

Dag 3: Vandaag begint de 4-daagse tocht langs de ruige “wild Coast”. Je hebt iedere dag de keuze of je deze lopend of fietsend aflegt. De bestemming voor vandaag is Lubanzi, een klein Xhosa dorpje in de middle of nowhere. Na een lekkere actieve dag, relaxen we rondom het kampvuur en genieten we van de mooie sterrenhemel.

Ben een met de Zuid-Afrikaanse cultuur

Dag 4: Na een rustige start, gaan we op weg, fietsend of wandelend, naar (hole in the wall) een geweldige rotsformatie midden in de zee. Hierna vervolgen we onze weg naar het dorpje Coffe Bay, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 5: Vandaag kan iedereen een eigen plan trekken. Ga op ontdekking uit in het lokale dorpje en kom dichter in contact met de Xhosa cultuur of neem surflessen, ontdek de stranden te paard of ga gewoon lekker genieten op het strand.    

Dag 6: Na het ontbijt verviolgen we onze route langs de “Wild Coast” richting Mdumbi. Ervaar de natuurlijke Jacuzzi verstopt tussen de cliffs, ga cliffjumpen of geniet van het geweldige uitzicht.  Uiteindelijk komen we op onze eindlocatie van de “Wild Coast” aan, waar we nog eenmalig genieten van de geweldige kustlijn.

Real life at the Wild Coast 

Dag 7: Na een rustige ochtend vertrekken we landinwaarts, richtig het bekende Drakensgebergte. Een gebergte dat zich uitstrekt over 1000 km. Aan de voet van de wel bekende Sani pass overnachten we zodat we de ochtend erna vroeg kunnen vertrekken.

Dag 8: Met een 4×4 auto rijden we de spectaculaire Sani pass op. Hier rijden we het land Lesotho binnen, op maar liefst 2800 meter boven zeeniveau. Met adembenemende uitzichten en ruige natuur komen we uiteindelijk aan bij Semonkong pass. In het begin van de avond komen we aan bij de lokale stam, waar we blijven slapen.

Dag 9: Na een goede nachtrust, starten wij onze dag met het letterlijke hoogtepunt, de Maletsunyane watervallen. Vanuit de top van dit natuurlijk wonder, abseilen we 204 meter naar de onderkant van deze Gorge. Dit is officieel de langste abseil ter wereld. In de namiddag gaan we wandelend op ontdekking uit.

Opzoek naar de Big 5

Dag 10: Op onze laatste volle dag in Lesotho, maken we kennis met de cultuur van het Semonkong dorpje. Een echte authentieke ervaring, waarbij je wellicht een mooie souvenir op de kop kunt slaan.

.Dag 11: We rijden vroeg weg uit Lesotho richting de stad Durban, de hoofdstad van het Zulu koninkrijk. Aangekomen op de accommodatie, is iedereen vrij om de stad te gaan ontdekken of kennis te vergaren over een van de belangrijkste leiders van de wereld Nelson Mandeia.

Dag 12: We gaan op weg naar een van de meest unieke natuurlijke plekjes van de wereld. Het bevat namelijk vijf verschillende eco-systemen. Maar liefst 90% van de Zuid-Afrikaanse krokodillen leeft in dit gebied. Met een zonsondergang-tour gaan we op zoek naar de nijlpaarden en krokodillen in het gebied.

Dag 13: Vandaag rijden we naar Hluhluwe reservaat, het oudste reservaat in Zuid-Afrika en een van de beste plekken om de uitstervende neushoorn te zien. Tijdens de safari in dit park, gaan we op zoek naar de echte “Big 5”.

Dag 14: Op onze laatste dag gaan we terug naar Durban, waar iedereen weer zijn eigen weg gaat.

Workshops

Tijdens de reis geef ik een aantal workshops op het gebied van social media,  bloggen, smartphone-fotografie en netwerken. Je kunt de reis zien als een goede start, waarbij je meteen aan de slag gaat met Instagram, fotografie en bloggen.

Instagram & Fotografie: word een echte Instagrammer!

Word jij ook altijd jaloers als je Instagrammers gratis spullen ziet ‘unboxen’? Wil jij ook luxe overnachten in de mooiste hotels in ruil voor een Instagramfoto? Woon dan mijn workshop Instagram en Fotografie bij, waarbij ik je klaarstoom tot echte Instagrammer. Van basisstappen hoe je je profiel en bio het beste inricht tot tips en tricks om zoveel mogelijk volgers en engagement te behalen. Maar dat niet alleen: tijdens de reis leer ik je meer over smartphone-fotografie en nabewerking. Bovendien ga je meteen aan de slag met je gaafste foto’s van Zuid-Afrika. Ik geef je daarbij korte opdrachten én persoonlijke feedback op je gemaakte foto’s en Instagramposts.

Bloggen: tips en tricks

Lijkt het je wel wat om een eigen (reis)blog te hebben, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je al een eigen blog, maar zijn je enige lezers een handjevol vrienden en je familie? Lucky you, want in deze workshop vertel ik je meer over het starten en het laten  groeien van een eigen website. Hoe en waar begin je? En als je bent begonnen, hoe zet je dan de marketing in? Hoe ga je ervoor zorgen dat je blog vaak wordt gelezen? In deze workshop geef ik je mijn tips en tricks die ik uit eigen ervaring heb geleerd.

Netwerken en opdrachten binnenslepen

Instagramkennis? Check. Weten hoe je een website begint? Yes. Al veel volgers? Nog beter! Maar nu is de grote vraag: hoe sleep je opdrachten binnen en hoe verdien je geld middels social media en/of een website? Dat gedeelte mag natuurlijk niet achterwege blijven. In deze workshop vertel ik je alles wat ik weet. Van tips hoe je het best netwerkt tot het schrijven van een goede e-mail. Maar ik leg je ook uit hoe je het beste onderhandelt en welke websites erg nuttig zijn voor het verkrijgen van toffe campagnes. Zin om meer van mij te leren en tegelijkertijd Zuid-Afrika te ontdekken? Meld je dan aan en ik zie je snel tijdens een safari!

Algemene informatie

Accommodatie

Je overnacht in een gezellig hostel op een slaapzaal van maximaal 4 personen met gedeelde sanitaire voorzieningen. We zitten in een Malaria vrij gebied, een klamboe is niet noodzakelijk.

Groep

Voor deze reis is het maximum in principe 14 deelnemers  om de kwaliteit en persoonlijke touch te behouden. Wij garanderen een reis op basis van het minimumaantal definitieve deelnemers. Voor deze bestemming is dat minimum meestal 10 deelnemers. Een reis kan al met minder deelnemers gegarandeerd zijn. Voor vragen over de groepssamenstelling, of alle andere vragen, neem contact met ons op via  email.

Transport

We hebben de gehele reis de beschikking over een eigen bus. Over het algemeen is het wegennet in Zuid-Afrika zeer goed en grote afstanden kunnen we in afzienbare tijd afleggen.

De reis is exclusief internationale en nationale vluchten. De vlucht boekt ieder voor zich. Pacuara adviseert graag over het boeken van een vlucht. Je wordt 3 november op de luchthaven van Port Elizabeth verwacht. De reis eindigt in Durban, vanuit hier kan je ook weer wegvliegen naar Johannesburg of Kaapstad. Bij aankomst op 3 november en vertrek 16 november verzorgen wij de shuttle van en naar het vliegveld.

Prijs

Datum: 3 november – 16 november

Duur:  14 dagen

Om deze reis voor iedereen toegankelijk te maken hebben we gekozen om verschillende pakketten aan te bieden. Je reist nog steeds met Maaike mee maar ieder pakket heeft andere voorwaardes. Per pakket hebben we aangegeven wat inclusief en exclusief is. Kies het pakket wat bij jou het beste past en ga mee op reis met Maaike!

Budget A lut, More A lut of Lux A lut.

Inclusief

 • Alle accommodatie
 • Grond Transport met gids/chauffeur
 • Maaltijden: ontbijt 13 x, lunch 3x, diner 3x
 • Stadswandeling in Port Elizabeth
 • Wandelgids Wild Coast Bulungula naar Lubanzi
 • Wandelgids Wild Coast Lubanzi naar Coffee Bay
 • Wandelgids Wild Coast Coffee Bay naar Mdumbi
 • Nelson Mandela Bay Museum
 • Sani Pass Tour met 4×4 auto
 • Maletsunyane waterval abseillen
 • Zonsondergang nijlpaard & krokodillen cruise in St. Lucia.

Exclusief

 • Reis & medische verzekering (verplicht)
 • Souvenirs
 • Visa kosten (alleen als je langer dan 3 maanden gaat)
 • Nationale en internationale vlucht

 Prijs: € 1877,-

Inclusief

 • Alle accommodatie
 • Grond Transport met gids/chauffeur
 • Maaltijden: ontbijt 13 x, lunch 3x, diner 3x
 • Stadswandeling in Port Elizabeth
 • Wandelgids Wild Coast Bulungula naar Lubanzi
 • Wandelgids Wild Coast Lubanzi naar Coffee Bay
 • Wandelgids Wild Coast Coffee Bay naar Mdumbi
 • Nelson Mandela Bay Museum
 • Sani Pass Tour met 4×4 auto
 • Maletsunyane waterval abseillen
 • Zonsondergang nijlpaard & krokodillen cruise in St. Lucia.
 • De gehele workshop met Maaike Lut

Exclusief

 • Reis & medische verzekering (verplicht)
 • Souvenirs
 • Visa kosten (alleen als je langer dan 3 maanden gaat)
 • Nationale en internationale vlucht

Prijs: € 1897,-

Inclusief

 • Alle accommodatie
 • Grond Transport met gids/chauffeur
 • Maaltijden: ontbijt 13 x, lunch 3x, diner 3x
 • Stadswandeling in Port Elizabeth
 • Wandelgids Wild Coast Bulungula naar Lubanzi
 • Wandelgids Wild Coast Lubanzi naar Coffee Bay
 • Wandelgids Wild Coast Coffee Bay naar Mdumbi
 • Nelson Mandela Bay Museum
 • Sani Pass Tour met 4×4 auto
 • Maletsunyane waterval abseillen
 • Zonsondergang nijlpaard & krokodillen cruise in St. Lucia
 • 1 dag de mogelijkheid om langs de Wild Coast te fietsen
 • Culturele ervaring in Lesotho
 • Korte wandeling in Lesotho
 • Durban City Tour
 • Hele dag Hluhluwe Imfolozi Safari opzoek naar de Big 5
 • De gehele workshop met Maaike Lut

Exclusief

 • Reis & medische verzekering (verplicht)
 • Souvenirs
 • Visa kosten (alleen als je langer dan 3 maanden gaat)
 • Nationale en internationale vlucht

Prijs: € 2079,-

boekingsformulier

Welk pakket boek jij voor deze reis?

Reisvoorwaarden

6 + 5 =