De Zuid-Afrikaanse Drakensbergen is een grandioze bergketen ten zuidoosten van Johannesburg. Natuurliefhebbers, dit is de plek om naar toe te gaan voor wie van pure ongerepte natuur houdt.

De hoogste pieken van deze indrukwekkende bergketen liggen op 3475 meter en hebben een lengte van zo’n 1125 kilometer. Hierbij is de uitloop van deze bergketen niet eens meegeteld. Dit enorme gebied kun je het beste ontdekken met een auto. Met behulp van een goede kaart en informatie van de lokale bevolking kun je van de geijkte paden af en kom je op de mooiste plekjes.

Panoramaroute
Vanuit Johannesburg is het 5 uurtjes rijden naar een van de noordelijkste delen van de Drakensbergen, de “Panoramaroute”, met als hoogtepunt de “Blyde canyon”.

Deze prachtige autoroute leidt je langs talloze uitzichten, zoals “God’s Window” en “Bourke’s Potholes”.  “Blyde Canyon” is een imposante kloof van 26 kilometer lang en maar liefst 800 meter diep. Niet alleen in de auto kun je dit gebied ontdekken, maar ook op vele andere manieren zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden en paragliden. Deze route is zeer geliefd onder de toeristen en er zijn vele opties om af te wijken van de standaardroute.

Blyde river canyon paraglide  blyde canyon P1010821

Royal Natal National park
Rijd je vanuit Johannesbrug direct naar het zuiden, dan ben je ongeveer 4 uurtjes onderweg naar het “Royal Natal National park”. Zoals de rest van de Drakensbergen loopt de bergketen op de grens van Lesotho. Het National Park is zeer geliefd bij bergbeklimmers en ervaren wandelaars vanwege de immens hoge pieken en diepe dalen. Het ruige landschap bevat dan ook verschillende wandelpaden, variërend van kort tot lang. Ben je een visser dan ben je hier ook goed, forel is hier een veel voorkomende vissoort!

Het fotogenieke “Amphitheater”, de natuurlijke vorm zorgt voor deze naam, is een natuurverschijnsel dat je niet wil missen. Het is maar liefst vijf kilometer lang en heeft steile rotswanden van 1200 meter hoogte.

Naar het dak van het Amphitheater
Het beklimmen van het “Amphitheater” is een van de gaafste outdoor-activiteiten van het gebied! De top van het “Amphitheater” ligt op 3121 meter, ofwel in de ijle lucht. Met handen en voeten klauter je via ladders en over rotsblokken naar boven. Het uitzicht op de top is overweldigend, zeker op een heldere dag, je kunt dan kilometers ver kijken!

Deze tocht is niet voor beginners weggelegd, maar er zijn voldoende andere tochten die een heel mooi beeld weergeven van het “Amphitheater”.  Er zijn dag- en meerdaagse tochten en ook te paard kun je het “Amphitheater” bezoeken.

Ben je een echt fanatieke wandelaar dan is de “Traverse” wellicht iets voor jou. Een tweeweekse wandeltocht dwars door de Drakenbergen, van noord naar zuid of vise versa.

Heb je nog niet genoeg gezien, breng dan een bezoekje aan een van de grootste watervallen ter wereld.  De “Tugela Falls” stort bijna een kilometer naar beneden in vijf stappen, heel indrukwekkend! Het mooie is dat je deze waterval zowel van de top als vanaf de bodem kunt bekijken, een geweldig fotomoment dus. Wil je nog één supermooi fotomoment? Loop dan een stukje langs de “Tugela Rivier” het dal in waar je een perfect overzicht van het “Amphitheater” aantreft!

amphitheater  golden gate national park  P1010883

Golden Gate Highlands National Park
Zak je weer iets verder richting het zuiden dan kom je bij het “Golden Gate Highlands National Park”. Deze naam heeft het park te danken aan de goudkleurige rotspartijen en dit National Park vormt het thuis van vele verschillende herbivoren zoals zebra’s, gnoes en jakhalzen. Zoals het Royal Natal National Park ideaal is voor bergbeklimmers, trekt dit park veel vogelspotters aan en ook de grotten in dit park zijn uniek en oneindig. Oftewel: wandelaars, ruiters, ontdekkers en vogelspotters, check it out!  Houd je ervan om een mooie foto te maken, kom dan bij zonsop- of ondergang, het park is op zijn mooist wanneer het zonlicht weerkaatst op de gouden rotsen!

Sani Pass
Ook zeker een bezoekje waard, in het zuidelijkste gedeelte van de Drakensbergen, is de Sani Pass. De hoogste bergpass van het land die Lesotho verbindt met Zuid-Afrika. Vanuit de oostkant is dit de enige manier om Lesotho in te rijden. Niet geheel moeiteloos aangezien het een paar uur durende slingerende 4×4 rit is, maar met een geweldig uitzicht. Voordat je Lesotho binnen kunt rijden, zul je de grenscontrole moeten passeren, dus vergeet je paspoort niet! In Lesotho heeft de tijd stil gestaan. Je komt in een geheel andere omgeving en er heerst een andere cultuur. Het is zeker de moeite waard om hier een paar dagen te verblijven! Pacuara heeft op het moment een Lesotho trip waarin je enkele dagen in Lesotho verblijft. Je maakt dan kennis met de mooie uitgestrekte natuur en de authentieke bevolking.

P1010985 drakensbergen1
Monks-Cowl-6-of-20

Reis door het Drakensgebergte?
Pacuara travel biedt een reis aan in de Drakenbergen. Zou jij graag een paar dagen in dit ruige landschap willen wandelen en fietsen? Bekijk dan nu deze reis.