Discover Lesotho &

experience the Wild Coasts

28 oktober – 10 november 2019

Tijdens deze reis ga je mountainbiken en wandelen door de ruige “Drakensbergen” van Zuid-Afrika. Je trekt door de uitgestrekte hoge vlaktes en de glooiende kust, waar de Zuid-Afrikaanse cultuur nog intact is. Ga samen met ons dit onvergetelijke avontuur aan en deel je ervaringen en verhalen met de mensen die dezelfde passie hebben.

In Port Elizabeth sluiten we af met een unieke ervaring in een van de ruige tonwships van Zuid-Afrika.
Je overnacht bij de lokale bevolking en neemt deel aan hun activiteiten.

Natuur, sport en cultuur, gecombineerd in één authentieke reis.

Programma

Een ‘echte’ culturele ervaring 

De eerste dag zullen we de legendarisch Sani Passmet een 4x4 auto naar Lesotho afleggen. Deze steile route zorgt voor prachtige uitzichten over de Drakensbergen. Na de lunch start de eerste “trekking” richting onze accommodatie voor de nacht. In het piekerige landschap vind je veel authentieke dorpen die bewoond zijn door de Basotho, de lokale bevolking. Tijdens deze vierdaagse tocht verblijf je bij lokale families, een geweldige authentieke ervaring. De volgende dag wordt de wandeltocht, met de lokale gids, voortgezet door dit uitgestrekte landschap.

Inclusief:

 • Vierdaagse wandeltocht met een lokale gids;

 • Overnachten bij de lokale bevolking (3 nachten);

 • Ontbijt, lunch, diner (3 dagen);

 • Transport.

De avontuurlijke Wild Coast

Na Lesotho bezocht te hebben, vertrekt de groep naar de Wild Coast. Hier zal de 3-daagse mountainbiketocht langs de kust beginnen, met de mogelijkheid om in de middag en avond je eigen planning te maken. Hierbij kun je een ruime keuze maken uit allerlei lokale activiteiten, zoals onder andere ; surfen, paardrijden, kajakken en culturele activiteiten in het dorp. Deze activiteiten kunnen eventueel door Pacuara Travel geregeld worden.

Inclusief:

 • Driedaagse huur van mountainbike en helm;

 • Driedaagse begeleiding van een lokale gids;

 • Accommodatie, lunch en ontbijt (3 dagen);

 • Transport;

 • Transport van bagage tijdens de fietstocht.

Het mooiste van Port Elizabeth 

De reis eindigt in Port Elizabeth, een mooie maar nog niet zo’n toeristische stad. De stad is de perfecte locatie om de historie en cultuur van Zuid-Afrika te ontdekken. De kunstroute door de stad, gecombineerd met een lokale bierproeverij en een ware township-ervaring, is zeker een aanrader!

Of ga je liever op safari? Een safari op het land of een safari op het water? Het Addo Elephant National Park, een uurtje rijden van Port Elizabeth, is de ideale locatie om de ‘Big Five’ te spotten.
Inclusief:

 • Accommodatie en ontbijt (3 nachten);
 • Transport.

Optioneel:

  • Wildlife safari Addo Elephant National Park;

  • Kunst en Cultuur tour Port Elizabeth;

  • Sandboarding;
  • Ocean safari.

Algemene informatie

Accommodatie

We maken gebruik van verschillende accommodaties. Tijdens de excursie in Lesotho zal er overnacht worden bij de lokale bevolking. Dit zijn zeer kleinschalige accommodaties, waarbij contact met de lokale bevolking het speerpunt is. Het verblijf tijdens de excursie aan de Wild Coast, is een combinatie van 3-sterren accommodaties en hostels. De hostels zijn kleinschalig en persoonlijk ingericht. De kamers zijn basic, maar netjes en schoon.

Groep

De groepsreis bestaat uit mensen die samen reizen en uit alleenreizende personen. Reis je alleen? Dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De groep zal minimaal uit vier en maximaal uit acht personen bestaan. Wil je meer informatie over de samenstelling van de groep? Dan kan je telefonisch contact opnemen (0650843710).

Een individuele reis of inschrijven met een eigen groep is ook altijd mogelijk.

Gedurende de gehele trip is er vervoer geregeld. De volgende shuttles zijn onderdeel van de reis:

 • Durban – Sani Pass.

 • Sani Pass – Mdumbi.

 • Bulungula – Port Elizabeth.

Je kunt de reis upgraden door een auto te huren. Je verplaatst je zelf dan naar deze locaties. Voor meer informatie, kan men contact opnemen met Pacuara Travel.

De vlucht boekt ieder voor zich. Pacuara Travel adviseert graag over het boeken van een vlucht.

Ervaringen

Persoonlijk en attente service staan bij Pacuara hoog in het vaandel – altijd enthousiast en door passie gedreven. We hebben op sportieve wijze het verstilde landschap van Lesotho ervaren en onder de lokale bevolking mogen vertoeven. In combinatie met het biken aan de Wild Coast een mooi, gevarieerd programma met uitdaging.

Onuitwisbaar op ons netvlies – laat onze pilot uw reis zijn. Schroom niet en stap in de wereld van Pacuara Travel en laat u sportief verrassen.

Marjanka, 2017

Lesotho & Wild Coast Oktober 2017.

In one word AMAZING ! In a few words – surprised of the very special kind of travelling view by Suzanne of Pacuara Travel.

Marco en Monica, 2017

Boekingsformulier

Vul de onderstaande gegevens in en ontvang verdere informatie binnen enkele dagen.

Ik wil graag de volgende reis boeken

Extra optie erbij boeken

Reisvoorwaarden

Privacybeleid

Onze partners

Om iedereen een reis te kunnen bieden met zoveel mogelijk zekerheid van slagen, werken wij samen met verschillende organisaties. Onderstaande vind je de partners, waarmee wij samenwerken.