6 foto’s die je direct overhalen om naar Zuid-Afrika te gaan

 

March 15, 2018  Suzanne Koolen

Zuid-Afrika is sprookjesachtig mooi.  Het landschap is al net zo divers als de vele culturen. Je vindt er vrijwel alles; prachtige stranden, ruige kusten, idyllische plaatsjes en bruisende steden, mooie wijnen en ongerepte natuurgebieden waar zowel de ‘gewone’ Big Five als de Marine Big Five gespot kunnen worden. Heerlijke wijnen en fantastische ‘cuisine’; je vindt het allemaal in Zuid-Afrika! Niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd, een bestemming die blijft boeien en jou keer op keer zal verrassen.

1. Kruger National Park

 

Bij het woord ‘safari’ in Zuid-Afrika zeggen de meeste mensen ‘Krugerpark’! Niet vreemd, dit is tenslotte het bekendste en 

oudste wildpark van Zuid-Afrika. Het park herbergt de beroemde Big Five (leeuw, luipaard, buffel, neus

hoorn en olifant), maar door de diversiteit in begroeiing biedt het ook een variëteit aan andere dieren. Wat te denken van krokodillen, nijlpaarden of misschien zelfs de Afrikaanse wilde hond? Je kunt het park met een huurauto ontdekken of met e

en georganiseerde safari meegaan.

 

2. Kaapstad

Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld, waar je gemakkelijk meerdere dagen kunt verblijven. De stad heeft een prachtige ligging en heeft een natuurlijke schoonheid, die grotendeels wordt bepaald – en gedomineerd – door de uniek gevormde berg; de Tafelberg.

3. De wijnlanden

Het wijngebied in de West-Kaap geniet wereldwijd bekendheid als topbestemming voor liefhebbers van wijn en spijs. Zo vindt je in de omgeving van Constantia, Stellenbosch en Franschhoek talrijke wijnhuizen; van relatief eenvoudige en kleine wijnboerderijen tot grote landgoederen met historische woonhuizen. Vele wijnhuizen beschikken over uitstekende restaurants waar je, met fantastisch uitzicht over de wijnvelden, van een gastronomische lunch kunt genieten – met uiteraard een passende wijn!

4. Gardenroute

Ongeëvenaard door haar landschappelijke verscheidenheid, prachtige flora en charmante kustplaatsjes. Diepe ravijnen, ongerepte groen wouden, eindeloze verlaten stranden en een uitbundig vogelleven zijn kenmerkend voor de Gardenroute. De 

Gardenroute is ongeveer 700 kilometer lang en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met volop mo

gelijkheden voor activiteiten.

5. Panoramaroute

Een kennismaking met het noorden van Zuid-Afrika is niet compleet zonder de Panoramaroute! De naam doet het al vermoeden: een route van circa 300 kilometer met spectaculaire vergezichten.

6. Drakensbergen

Mysterieus en bijna mystiek zijn de majestueuze Drakensbergen. De indrukwekkende bergen, ook wel het dak van Afrika genoemd, behoren tot de hoogste van Afrika en op de toppen ligt ’s winters soms sneeuw. Het is een prachtige omgeving voor alle denkbare actieve buitenvakanties. Wandelen, klimmen, mountainbiken; het kan allemaal in een schitterend landschap dat gekenmerkt wordt door prachtige watervallen, glooiende weiden en steile afgronden.