Travel with tom

To Kyrgyzstan

Real adventure & unknown places

25 april t/m 5 mei 2019

Kirgizië is een ecologisch paradijs, uitgestrekt tussen twee enorme bergketens. In dit land zijn de tradities en de ongerepte natuur nog steeds onaangetast.

Samen met Tom kan jij dit ongekende land nu gaan ontdekken!

Proef de heerlijke Kirgizische gerechten, bezoek de nomaden, slaap in yurts en zie de kleuren van het natuurlijke landschap, gepaard met de onvergetelijke gastvrijheid van dit mooie land.

Tom Grond

Tom Grond is een professionele reisblogger en reist al sinds 2012 de wereld rond. Zijn avonturen kun je volgen via zijn socialmedia-accounts. Tom deinst nooit terug voor een goede uitdaging en wil dan ook graag Centraal-Azië verder ontdekken. Deze keer gaat hij dit niet alleen doen, maar wil hij het graag met jullie delen. Hij daagt jullie uit om samen met hem dit avontuur aan te gaan.

Tom: Traveling makes me a better person, with every day I’m on the road. Don’t waste time, live now and explore the world.

Programma

Ontdek de rivieren en bergen van Kirgizië 

Dag 1: Op 25 april kom je aan op de luchthaven van Manas in Biskek. In de middag gaan we meteen op ontdekking uit. We maken een hike door de mooie Alamedin kloof, die ook wel bekend staat om zijn natuurlijke warmwaterbronnen. In de avond gaan we met zijn allen, onder het genot van een drankje en een hapje, genieten van de traditionele Kirgizische muziek. 

Dag 2: Vandaag stappen we in de raftboot en bedwingen we het water van Kirgizië. Hierna rijden we door langs het mooiste en populairste meer van Kirgizië, genaamd Issyk Kul. 

Dag 3: Op dag 3 beginnen we met het bezoek aan de oude petrogliefen (rotstekeningen). Hierna rijden we langs de noordoever van het meer en stoppen we bij de Semyonovka vallei, waar we een flinke hike maken. In de middag rijden we door naar Karakol, waar iedereen op eigen gelegenheid de stad kan verkennen. 

  Wordt één met de Nomadencultuur 

  Dag 4 & 5: Deze ochtend vertrekken we vroeg en gaan we met een oude Russische truck naar de Altyn Arshan vallei. Deze vallei ligt op een hoogte van 2345 meter. Het is een prachtige rit, dwars door het hooggebergte. Uiteindelijk komen we uit bij het Ala Kul meer, waar je heerlijke kunt genieten van de natuurlijke warmwaterbronnen bij de lodge. Indien mogelijk, zullen we nog een stukje verder lopen  richting de sneeuwgrens. Na een heerlijke nacht, midden in de bergen, maken we een prachtige wandeling van een aantal uur richting Karakol. 

  Dag 6: Vandaag bezoeken we verschillende hoogtepunten van Kirgizië. We gaan een prachtige wandeling maken in Jeti Ögus, langs de rotsformaties van rood zandsteen. Hierna rijden we door naar Skaska Canyon, waar we wederom een mooie wandeling maken, dit keer langs de sprookjesachtige rotsfiguren. Aan het einde van de middag, bereiken we het yurtenkamp Manjyly en na een heerlijk avondmaaltijd slapen we in deze traditionele accommodatie. 

  De ongerepte natuur van Kirgizië

  Dag 7: Na geslapen te hebben in traditionele yurten, bezoeken een van de valkeniers. De valkenier zal ons laten zien wat zijn beroep inhoudt en hoe zijn familie deze geweldige dieren traint. Hoe dicht durf jij in de buurt te komen bij deze indrukwekkende dieren? Hierna vervolgen we onze weg naar Son Kul, waar we weer op traditionele wijze verblijven.

  Dag 8: Vandaag bezoeken we het Son kul meer, dat ligt op een hoogte van 3016 meter. Dit geweldige bergmeer gaan we te paard of te voet ontdekken. 

  Dag 9: Vandaag gaan we op weg naar de hoofdstad Bishkek. Het zal een lange reisdag worden. Gedurende de rit bezoeken we meerdere culturele en historische bezienswaardigheden. In de avond gaan we opzoek naar de leuke kroegjes en pubs van Bishkek.

  Dag 10: We sluiten deze avontuurlijke trip af met een laatste goede wandeling door het Tian Shan gebergte, met als hoogtepunt de Ala Archa waterval. In de avond sluiten we met zijn allen deze geweldige authentieke reis af. 

  Dag 11: Einde reis. Transfer naar het vliegveld. 

  Algemene informatie

  Accommodatie

  De overnachtingen vinden plaats in drie-sterren accommodaties (zeer basic, maar wel netjes). De traditionele accommodaties/yurts, zijn tenten, ingericht aan de hand van de levenswijze van de Nomaden.

  Groep

  Om de kwaliteit en de persoonlijke touch te behouden is het maximum voor deze reis vastgesteld op tien deelnemers. Wij garanderen een reis op basis van een minimumaantal definitieve deelnemers. Voor deze bestemming ligt dat minimum  op  tien deelnemers. Een reis kan al met minder deelnemers gegarandeerd zijn. Voor vragen over de groepssamenstelling of andere vragen, neem contact met ons op via  de mail.

  Transport

  We hebben de gehele reis de beschikking over een eigen bus. Ten Noorden van het Son kul meer is het wegennet zeer toegankelijk, waardoor we in een korte tijd grote afstanden kunnen  afleggen. Ten zuiden van het meer vergt dit allemaal net iets meer tijd. 

  De vlucht naar Kirgizië boekt ieder voor zich. Indien gewenst, kunt je contact opnemen met Pacuara Travel voor advies. Op 25 april wordt je verwacht op het vliegveld in Manas. Idealiter aankomst in de ochtend. 

  Prijs

  Datum: 25 april – 5 mei 2019

  Duur:  11 dagen

  Prijs: € 1559,-

  • Alle accommodaties

  • Grondtransport met gids/chauffeur

  • Maaltijden

  • Entreebewijzen voor parken en activiteiten

  • Activiteiten, zoals beschreven in het programma

  • Tol

  • Engelssprekende gids

   

  • Nationale en internationale vlucht
  • Reis & medische verzekering (verplicht)
  • Extra snacks & drank
  • Persoonlijke uitgaven

  Activiteiten die je tijdens de reis kan aanvragen. 

  • Spa Ala-Medin (€2,50-€8,00)
  • Paardrijden Son – Kul meer

  Boekingsformulier

  Reis

  Reisvoorwaarden

  13 + 6 =

  Onze partners

  Wij werken samen met verschillende organisaties om jou een reis te bieden met zoveel mogelijk zekerheid van slagen. Onderstaande vind je onze partners, waarmee wij samenwerken.